Kaffe på Way Cup

Way Cup espresson från bergstrands


Fakta Way Cup Espresso

På Way Cup erbjuder vi en KRAV- och rättvisemärkt espresso. Detta kaffe odlas av kooperativ, som UCIRI i södra Mexico med indianfolken Zapoteker, Mixteker, Mixes och Chontales.
Högväxt Kaffe hittar vi hos COCLA vid staden Quillabamba i peruanska Anderna. För att få en tydligare fyllighet kompletteras blandningen med robustaböner från Kagera i Tanzania.

Way Cup-kaffet passar förstås lika bra som ren espresso som med mjölk. Läs mer om ursprunget till Way Cup-espresson nedan.

Fakta Way Cup Espresso
Ursprungsland:Peru, Mexico
Blandning:80% arabicabönor och 20% robustabönor
Rostning:17 minuter i trumrost till lätt mörkrost.
Barista tips:Ca 8-10 g/kopp.
Fyllighet:6/10
Syrlighet:8/10
Rostning:7/10

Fakta Way Cup Presso

På Way Cup erbjuder vi en KRAV- och rättvisemärkt espresso. Detta kaffe odlas av kooperativ, som UCIRI i södra Mexico med indianfolken Zapoteker, Mixteker, Mixes och Chontales.
Högväxt Kaffe hittar vi hos COCLA vid staden Quillabamba i peruanska Anderna. För att få en tydligare fyllighet kompletteras blandningen med robustaböner från Kagera i Tanzania.

Way Cup-kaffet passar förstås lika bra som ren espresso som med mjölk. Läs mer om ursprunget till Way Cup-espresson nedan.

Fakta Way Cup Presso
Ursprungsland:Peru, Mexico, Indonesien och Etiopien.
Kaffetyp:80% arabicabönor och 20% robustabönor
Växthöjd:17 minuter i trumrost till lätt mörkrost.
Processmetod:Ca 8-10 g/kopp.
Bryggning:Ca 8-10 g/kopp.
Smakprofil:En välavvägd balans mellan friskhet och kraft. Fina bergamottlika aromer, färsk tobak och mycket kaffe.
Fyllighet:6/10
Syrlighet:7/10
Rostning:6/10